Українські танкісти провели масштабні навчання з бойовою стрільбою

Українські танкісти провели масштабні навчання з бойовою стрільбою

Військовослужбовці однієї з танкових бригад Збройних Сил України взяли участь у масштабних тактичних навчаннях з бойовою стрільбою.

Як повідомляє у Facebook прес-центр Генерального штабу ЗСУ, навчання відбулися на одному з полігонів Чернігівської області.


"У визначений час війська почали висуватися з вихідного району для наступу на рубіж для переходу в атаку. Дії танкових військ при розгортанні підтримувала армійська авіація Сухопутних військ ЗС України. На максимально можливій швидкості підрозділи пройшли складну пересічену місцевість та почали атаку передових сил противника", — йдеться у повідомленні.

За даними прес-центру, на одному з етапів навчання відпрацьовувалися питання вводу в бій резервів батальйону та розгортання їх у бойові порядки.

Крім того, евакуацію "підбитої" техніки з поля бою проводили підрозділи технічного забезпечення. Для нарощування зусиль на напрямку головного удару, було введено в бій другий ешелон.

Після виконання завдання танкова бригада перейшла до оборони. Під час тактичних навчань батальйони вели оборонний бій з противником силами танкових та механізованих підрозділів.

Нагадаємо, Харківський бронетанковий завод, який входить до складу "Укроборонпрому", вже модернізувував понад сотню танків Т-64 для української армії, він є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів українського війська та відмінно показує себе у військових протистояннях на Донбасі в зоні ООС.

За весь час військової російської агресії проти України Збройні сили отримали від "Укроборонпрому" близько 26000 одиниць зброї та військової техніки.

Танк Т-64, фото "Укроборонпрому"