Біологиня розповіла, чому бувають темні кола під очима

Біологиня розповіла, чому бувають темні кола під очима

Темні кола під очима - в усіх нас вони час від часу бувають. Про те, чому вони з'являються, говорили в ефірі UA:Радіо Культура в програмі "ФізКультура".

Ведуча:

Дарія Озерна

Коли шкіра під очима потемніла, в ній стало більше  пігменту меланіну. Також це означає, що застоялась венозна кров. Схильність до темних кіл під очима спадкова. Але чого ж меланіну то більше, то менше? Причин, що змушують шкіру темнішати, декілька.

По-перше, це всім знайомий брак сну. Коли ми не виспалися, обличчя біліє, і на контрасті із цим кола стають більш видимими. Ми виглядаємо, як панди.

Брак вітамінів В1 та В12 може викликати кола. Цих вітамінів нам бракує, коли ми споживаємо забагато солодкого і алкоголю.

Іншими причинами синців під очима можуть бути алергія, перевтома очей від комп’ютера і телевізора та сонце. Зверніть увагу - сонце це головна причина старіння шкіри, а під очима вона дуже тонка. Носіть окуляри і користуйтеся кремами із ультрафіолетовими фільтрами.

Насамкінець, зневоднення, в тому числі через алкоголь, робить так, що проступають судини під очима, і ми виглядаємо як герої фільмів жахів.

Тож від чорних кіл під очима допомагає все те саме, що і для схуднення, гарної шкіри: сон, правильне харчування, вода, а не алкоголь, і хороша генетика.

Але що робити, раз таке сталося? Візьміть два пакетики чорного чи зеленого чаю, заваріть їх кілька хвилин, і покладіть до морозилки на 15 хвилин. Потім зробіть компрес для очей. Холод звузить судини, а поліфеноли чаю їх зміцнять.

Прослухати детальніше можете за посиланням