Херсонська облрада: Мангер вийшов на роботу та провів нараду

Херсонська облрада: Мангер вийшов на роботу та провів нараду

Голова Херсонського обласної ради Владислав Мангер, якого підозрюють у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, 18 лютого вийшов на роботу.

Як повідомляє прес-служба Херсонської облради, Мангер взяв участь в апаратній  нараді.

Нагадаємо, 11 лютого генеральна прокуратура оголосила Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За версією слідства, підозрюваний вирішив організувати умисне вбивство "керуючись особистою неприязню до жінки".

12 лютого Шевченківський районний суд міста Києва почав обрання запобіжного заходу для Мангера. В ніч з 14 на 15 лютого суд заарештував його до 3 березня. Його взяли під варту із правом внесення застави у сумі 2497300 гривень.

15 лютого адвокат Мангера заявив про рішення внести заставу за підзахисного особисто. Того ж дня увечері його відпусти з СІЗО. Коли Мангер виходив з під варти, заявив журналістам, що "готовий співпрацювати зі слідством, аби знайти реальних злочинців".

Радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк  померла в одній з лікарень Києва 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місці після того, як активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою.

Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

Фото з Фейсбук-сторінки Владислава Мангера