Біологиня розповіла, чому до свого раціону неодмінно слід додати чорнослив

Біологиня розповіла, чому до свого раціону неодмінно слід додати чорнослив

Продовжуємо говорити про звичні українські продукти та їхню користь. В ефірі UA:Радіо Культура в програмі "ФізКультура" говорили про чорнослив та те, чому слід неодмінно додати його до свого раціону.

Ведуча:

Дарія Озерна

Можна сказати, що це корисні цукерки. В тридцяти грамах чорносливу - десять грамів цукру, але майже два грами клітковини, тому чорнослив стрімко не піднімає в крові рівень цукру. Крім цього, чорнослив послаблює кишківник, тому цукор всмотується не весь.

Чорнослив багатий на мікроелементи залізо, калій та бор. Залізо потрібне для утворення гемоглобіну, калій - для роботи серця. А для чого бор? Виявляється, бор запобігає остеопорозу, тобто втраті кістками кальцію. Більше того, поліфенольні сполуки чорносливу також стають на заваді розвитку остеопорозу.

Чорнослив - це не ліки. Його споживання не відміняє потреби у продуктах, що містять кальцій, вітамін Д, фізичних навантаженнях і, можливо, ліках. Але наразі його вважають нутрицевтиком, тобто лікувальною їжею, і радять регулярно їсти жінкам в менопаузі.

Чорнослив є найкращим продуктом для тих, хто прагне схуднути. Люди із ожирінням, які їли чорнослив, втратили вдвічі більше ваги за той самий проміжок часу, що і люди, які обирали здорові перекуси. Хоча, коли ми худнемо, краще утримуватися від перекусів.

Це ще один доступний, корисний і навіть лікувальний продукт. Беріть чорнослив до чаю та кави, додавайте до м’ясних страв, борщу, узварів, салатів з буряка і десертів зі сметаною.

Прослухати детальніше можете за посиланням