Черговий український футбольний клуб припинив існування

Черговий український футбольний клуб припинив існування

З мапи українського футболу зник ще один клуб. ФК "Зірка" (Кропивницький) оголосив про зняття команди з чемпіонату Першої ліги України. Детальніше про це в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

Ведучий:

Костянтин Дульцев

Український футбол втрачає ще один клуб. "Зірка" з Кропивницького в офіційній заяві на своєму сайті оголосила про зняття команди з Першої ліги України. Клуб не буде продовжувати виступи у другій частині сезону і не вийде з зимової відпустки. Усі гравці клубу отримали статус вільних агентів.

У той же час продовжать виступати на юнацькому рівні. Вихованці академії "Зірки" і далі будуть представлені у Вищій лізі Чемпіонату Дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Команда за підсумками першої половини сезону посідає переостаннє місце в Першій лізі, маючи 4 очки після 18 турів.

Президент Першої футбольної Ліги Сергій Макаров заявив, що від "Зірки" поки що не надходило сигналів про можливе зняття з чемпіонату, у кропивницького клубу, здається, все було в порядку. Днями гравцям у клубі виплатили зарплату за січень, у них не було боргів ні перед Федерацією, ні перед футболістами. Схоже на те, що це було рішення власника, і чим воно було продиктоване, Сергій Макаров поки не знає.

Президент "Зірки" Максим Березкін прокоментував рішення про зняття команди з Першої ліги на своїй сторінці в Фейсбук. Він вважає, що футбол в Україні вже давно перетворився на "брудну політику".

Максим Березкін повідомив, що вже кілька років на нього та його родину чиниться тиск з боку НАБУ і правоохоронних органів. Численні суди, затягування процесів, арешти рахунків призвели до того, що Максим Березкін вирішив припинити існування "Зірки", тому що в принципі грошей вже не залишилося, вони заарештовані, і далі фінансувати клуб він вже не в змозі.

Тепер треба думати, що далі робити з календарем. У зв’язку з тим, що "Зірка" знімається з чемпіонату, одна з команд може мати між турами паузу у 2-3 тижні, а це може позначитися на результаті.

"Зірка" – це не перший клуб, з яким відбувається подібна метаморфоза. Від 2014 року з футбольної мапи України зникло близько 20 клубів.

Нагадаємо, "Динамо" і "Шахтар" провели свої перші матчі у Лізі Європи. Наступні ігри клубів в 1/16 Ліги відбудуться у четвер, 21 лютого.

Фото ФК "Зірка"