Юрист: закон про приватну детективну діяльність збільшить можливості для боротьби зі злочинністю

Юрист: закон про приватну детективну діяльність збільшить можливості для боротьби зі злочинністю

Закон про приватну детективну діяльність збільшить можливості для боротьби зі злочинністю, а також можливості конкуренції в системі правосуддя, переконаний юрист юридичної компанії "Пронін та партнери" Олег Горбачов. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат".

Ведучі:

Тетяна Дем’яненко, Владислав Красніцький

"Цей законопроект про приватну детективну (розшукову) діяльність вже був прийнятий Верховною Радою, проте він був відправлений на доопрацювання і в подальшому ветований. Верхована Рада не подолала це вето і, таким чином, це означає, що ще немає законодавчого врегулювання. Новий законопроект має бути розглянутий парламентом. Якщо він не буде ветований, а потім підтриманий у другому читанні, тоді вже можна  говорити про те, що ця проблема врегульована", — зазначив Олег Горбачов.

Олег Горбачов зауважив, що "це дуже правильна ініціатива, оскільки практично у всіх європейських країнах та у Сполучених Штатах це питання вже давно врегульовано на законодавчому рівні. Є спеціалізовані та профільні закони, в яких ця діяльність є регламентована".

Юрист наголосив, що закон про приватну детективну діяльність збільшить можливості для боротьби зі злочинністю.

"У нашому випадку прийняття такого закону збільшить можливості для боротьби зі злочинністю, а також уможливить допомоги адвокатам, оскільки детективи матимуть можливість збирати та фіксувати докази, які можуть бути використані для кримінального впровадження", — сказав він.

Він додав, діяльність приватних детективних агентств потрібно врегулювати, оскільки це може  збільшити можливості конкуренції в системі правосуддя.

"Приватні детективні агентства вже давно існують в Україні, проте вони наразі не є законодавчо врегульованими. Тому, я вважаю, що це для України є важливою та нагальною потребою для того, щоб збільшити можливості конкуренції в системі правосуддя", — прокоментував Горбачов.

Нагадаємо, народні депутати запровадили ініціативу про детективні агентства. Відповідний законопроект про приватну детективну (розшукову) діяльність поданий групою народних депутатів та зареєстрований в парламенті.

Прослухати повну версію.

Фото — pixabay.com