Лукашенко домовився з Путіним про своє майбутнє, здавши інтереси Білорусі — Снігир

Лукашенко домовився з Путіним про своє майбутнє, здавши інтереси Білорусі — Снігир

Результати зустрічі президентів Росії та Білорусі свідчать, що Лукашенко домовився про своє майбутнє ціною здачі інтересів Білорусі. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Міжнародний контекст" висловила провідний спеціаліст Центру міжнародних досліджень дипломатичної академії ім. Геннадія Удовенка Олена Снігир.

"Лукашенко сказав дуже цікаву річ у своєму інтерв’ю в Сочі. В нього прозвучала фраза про майбутнє наших дітей: "яке ж ми майбутнє забезпечимо своїм дітям, всі ми хочемо, щоб у них було хороше майбутнє".Те, що ми зараз спостерігаємо, означає лише одне: Олександр Лукашенко домовився з російським керівництвом про своє майбутнє і майбутнє своєї родини, домовився за рахунок інтересів Білорусі і білоруського суверенітету. Про це можна говорити прямо, тому що Білорусь вже давно стала на шлях об’єднання з Росією і створення союзної держави. Питання було лише в ціні. Я сподіваюся, що наші оборонні та безпекові відомства мають свою інформацію і слухають, що говорять українські експерти, що Білорусь з початку війни з Росією є для нас прямою загрозою", — зазначила Олена Снігир.  

Нагадаємо, 13-15 лютого відбувся візит президента Білорусі Олександра Лукашенка в Сочі, де він зустрівся з президентом Росії Владіміром Путіним. Темою зустрічі були "перспективи розвитку інтеграційних процесів в євразійському просторі".

Коментуючи результати зустрічі,Лукашенко заявив, що “готовий хоч завтра об'єднуватися, але питання в готовності громадян Росії і Білорусі”. Також він сказав про те, що “якщо люди не захочуть інтегруватися, то яка б велика і потужна була Росія, ніхто нікого не зможе змусити”. 

Слухати повну версію.