Оксана Бризгалова, лідерка гурту BRAII: "Ми ніколи не стараємося. Ми просто робимо музику"

Оксана Бризгалова, лідерка гурту BRAII: "Ми ніколи не стараємося. Ми просто робимо музику"

Гурт BRAII критики називають "темною конячкою" Національного відбору на Євробачення–2019. Оксана Бризгалова, вокалістка і лідерка гурту в ефірі "ДеньПРО" розповіла про те, як пише пісні, і пояснила, чому змінила сценічний віжуал за тиждень до участі в півфіналі Нацвідбору.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

Вячеслав Ільїн: – На Євробачення вже неодноразово намагалися пробитися панк-гурти. Я маю на увазі турецьку команду у 2004 році та фінів у 2015 році. Вони справляли або жахаюче, або комічне враження. А ваш колектив поруч з ними виглядає дуже загадково і нуарно.

– Я сумний панк.

Навіть відносно пісні "Maybe", з якою ми йдемо на Нацвідбір – мені здається, вона багато в чому передає наш саунд і те, що ми робимо. Але, звісно, для повного розуміння треба послухати й інші наші пісні.

Ця пісня для мене була навіть швидше іронічною. У тому числі відносно саунду – ми вирішили залишити її такою, не перевантажувати її якимось зайвим дисторшном, гітарами. Тому навіть дивно, що саме з цією піснею ми намагаємося потрапити до фіналу, а далі – в переможці.

ВІ: – Склад вашого колективу такий: Оксана Бризгалова – вокал і гітара, Інна Рассамаха – бас-гітара, Слава Лось – барабани, Андрій Шулаков – гітара… Все так мінімалістично.

– Є ще один важливий учасник нашого колективу – це Олексій Кривошеєв, наш саундпродюсер. У новому альбомі, над яким ми зараз працюємо, він є співавтором багатьох пісень. Він незамінна людина. Під час запису першого ЕР він грав на барабанах на 4 треках з 5.

Мені комфортно з ним створювати музику. Ми зачиняємося в студії, в нас є якась ідея, яку я приношу. І все настільки легко відбувається!..

Ми ніколи не стараємося. Ми просто робимо музику. Ми не намагаємося когось здивувати чи комусь щось довести. Нам просто подобається процес.

ВІ: – А про що – особисто для вас – пісня "Maybe"?

– Мені здається, що в житті кожної людини є такі дуже важливі момент, коли в залежності від твого рішення твоє життя повертається у ту чи іншу сторону. І незалежно від того, який вибір ти зробив, усі інші варіанти продовжують існувати.

Можливо, так відбувається не у всіх. Але у моїй голові це розпочалося ще з дитинства. Я була досить потайною та задумливою дитиною, і я завжди переживала про сенс життя та про багато різних речей.

І зараз, коли я сідаю писати свої пісні, цей простір варіантів продовжує жити в мені. Завжди. Незалежно від того, який вибір я зробила.

Я ніколи не аналізую правильність свого вибору. Я завжди дію серцем, і для мене немає іншого шляху. Навіть якщо здається, що це повний крах, що ти розбитий та роздавлений. Все залежить від того, чи вистачить тобі сміливості відштовхнутися від дна та йти далі. Я з тих людей, хто, потрапивши на дно, спочатку пише пісні, а потім відштовхується.

ГМ: – Через це доводилося приймати несподівані рішення?

– Так. Скажу чесно: той віжуал, який буде на сцені під час виступу, ми вирішили замінити за тиждень до півфіналу.

Я з тих людей, хто дуже не любить поспіху. Я дуже шкодую про ті моменти, які я не прожила всередині себе і просто віддала на волю випадку або інших людей. Я не можу собі цього дозволити. Я прокидаюся вночі через напади паніки або тривоги і починаю аналізувати, що конкретно зі мною відбувається. Дуже часто я стикаюся з тим, що, можливо, рішення, які були прийняті, і не до кінця прожила, не до кінця усвідомила, що це саме те, чого я хочу. А мені здається, що в концепті нашої музики це дуже важливий фактор.

Все має бути по-справжньому. Все має бути так, ніби це єдина, найперша думка, яка виникла. Я завжди люблю перший дубль, я завжди люблю першу думку, я люблю першу мелодію і кохання з першого погляду.

Сьогодні ввечері Braii виступлять у другому півфіналі Національного відбору на Євробачення–2019 з піснею "Maybe".

Сьогодні, 16 лютого у прямому ефірі на телеканалах UA:Перший та СТБ відбудеться другий півфіналу Національного відбору на Євробачення–2019.

Учасники виступатимуть у такому порядку:

1. Ivan NAVI

2. ANNA MARIA

3. KAZKA

4. KiRA MAZUR

5. LAUD

6. KHAYAT

7. Braii

8. Freedom Jazz