Вибори: основна десятка кандидатів за повернення Криму, але не каже, як це робити — експерт

Вибори: основна десятка кандидатів за повернення Криму, але не каже, як це робити — експерт

Найбільш рейтингові кандидати у президенти визнають необхідність повернення у склад України Криму, однак не уточнюють, яким чином це будуть робити. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомив головний радник Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.
 
"Ми сьогодні провели круглий стіл, присвячений аналізу зовнішньополітичних програм кандидатів. Ми не змогли знайти 44 програми, але опрацювали програми з першої десятки. Переважна більшість з них говорить про Крим, про те, що півострів є і повинен бути українським, але разом з тим, що мене особисто вразило, окрім заявленого бажання, конкретного опису як це зробити, не пропонують", — зазначив експерт.
 
За його словами, кандидати у президенти не хочуть зайвий раз конкретизувати свою програму, аби не втратити електорат. 
 
"Будь-який конкретний опис шляхів досягнення тієї чи іншої стратегічної мети щодо Криму чи Донбасу вимагає значною мірою непопулярних кроків. Тут говорити щось детальніше означає робити дуже позитивний крок для українського суспільства, але з іншого боку нариватися на небезпеку отримати атаку з боку тих чи інших агресивно налаштованих середовищ, тому основна десятка займає достатньо виважену позицію", — підкреслив Василь Філіпчук.
 
Нагадаємо, ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти — всього зареєстровано 44 кандидати. Вибори заплановані на 31 березня.
 
Слухати повну версію.