Євробачення–2019: експертка зробила прогноз на переможця Національного відбору

Євробачення–2019: експертка зробила прогноз на переможця Національного відбору

Другий півфінал Нацвідбору Євробачення відбудеться вже завтра. Ведуча радіотрансляцій Євробачення Олена Зелінченко в ефірі "ДеньПРО" проаналізувала результати першого півфіналу та зробила прогнози щодо результатів Нацвідбору.

Ведучі:

Марія Сизон, Ірина Саннікова

Олена Зелінченко зауважила, що чекала від першого півфіналу значно більшого.

"Все одно було цікаво дивитися на різні форми, завдяки продюсеру Руслану Квінті, який дійсно намагався поєднати непоєднуване. На будь-який смак можна було побачити виконавців, на будь-який смак можна було почути пісні, і відповідно, обрати ту, яка сподобалася найбільше".

Експертка зазначила, що музиканти традиційно намагалися вирахувати формулу "успішної пісні Євробачення" і втілити її у своїй пісні. При тому, що ця формула щороку змінюється.

"Нещодавно Олександр Авраменко, відомий мовознавець, написав, що Руслана і Джамала виграли тому, що мають питомо українське або кримськотатарське, тобто властиве для свого народу, ім’я, і відповідно, пісні з акцентом на автентику… Але, слухаючи пісню тогорічної переможниці Нетти Барзілай з Ізраїлю, я б не сказала, що вона робила значний акцент на автентику своєї країни", – зауважила Олена Зелінченко.

На думку експертки, другий півфінал значно сильніший за попередній, і претендентів на перемогу в Нацвідборі у ньому також більше.

"В мене навіть є підозра, що якщо у фіналі виграє не MARUV, то переможцем Нацвідбору стане саме учасник з другого півфіналу", – поділилась Олена Зелінченко.

Читайте також: Фронтмен Brunettes Shoot Blondes розповів, як створювали рояль-трансформер 

В Нацвідборі не обійшлося без незручних ситуацій. Так, оцінювання журі іноді може бути упередженим через особисті стосунки музикантів.

"Були претензії до продюсера, Руслана Квінти, тому що він "засвітився" в одній з пісень. Також ми знаємо, що ті, хто сидять в журі, як би вони не намагалися бути об’єктивними, але в них є робочі "стиковки" з іншими виконавцями. Вони можуть підтримувати, або співпрацювати, або мати якусь історію спільних творчих відносин. Відповідно, це теж може спрацювати. Тому добре, що в нас голосування 50/50, журі з глядачами", – підсумувала експертка.

Нагадаємо, 9 лютого відбувся перший півфінал Нацвідбору на Євробачення–2019. За підсумками глядацького голосування та оцінок журі до фіналу вийшли виконавці MARUV, YUKO та Brunettes Shoot Blondes.

Завтра, 16 лютого у прямому ефірі на телеканалах UA:Перший та СТБ відбудеться другий півфіналу Національного відбору на Євробачення–2019.

Учасники виступатимуть у такому порядку:

1. Ivan NAVI

2. ANNA MARIA

3. KAZKA

4. KiRA MAZUR

5. LAUD

6. KHAYAT

7. Braii

8. Freedom Jazz