Перші матчі "Динамо" і "Шахтаря" у Лізі Європи – коментар спортивного оглядача

Перші матчі "Динамо" і "Шахтаря" у Лізі Європи – коментар спортивного оглядача

Учора відбулися перші матчі ФК "Динамо" та "Шахтар" в 1/16 Ліги Європи. Обидві команди завершили свої поєдинки з нічийним рахунком 2:2. Як грали команди та який прогноз на їх майбутнє у Лізі Європи – в ефірі "РанокПРО" коментує оглядач інтернет порталу Sportarena Артур Валерко.

Ведучий:

Вадим Корженко

Артур Валерко, оглядач інтернет порталу Sportarena.com:

– По-перше, здивувало, з якою повагою "Олімпіакос" поставився до "Динамо". Тому що на перших хвилинах греки повністю віддали ініціативу киянам. І тут здалося, що у київської команди величезні проблеми з креативом, тому що не було жодної зв’язки між лініями, Фран Соль абсолютно не  виправдав гру, на нього не було передач. Циганкова і Вербича до певної пори блокували. Найголовніше – проблема з обороною страшна, гнітюча, тому що "Олімпіакос" забив дуже простий перший м’яч, і другий гол, виконаний шикарно, став також наслідком непереконливої гри оборони "Динамо".

Одна з найбільш небезпечних людей, які є у футболі – це повірити у виїзний гол і почати грати на 0:0 або на 1:0. "Динамо" не має жодного запасу міцності в обороні, тому не має права розслаблятися. І зважаючи на те, що я побачив проблеми з атакувальною грою, легко не буде.Тому що "Динамо", м’яко кажучи, не радує цілісністю гри.

Фото ФК Динамо Київ

У грі "Шахтар"–"Айнтрахт" – звичайно, коли команда залишається у меншості вже на початку гри, нічия у підсумку – це цілком прийнятний результат. Але мені здається, що "Шахтар" з його манерою гри якраз у цьому поєдинку витиснув максимум. Дуже складний матч, дуже непросте протистояння, поєдинок команди з перебудованою обороною… Тому я вважаю, що результат прийнятний і "Шахтар" може поборотися в гостях.

Фото ФК Шахтар

В обох команд цілком нормальні перспективи у Лізі Європи. Але якщо говорити про суперників – то мені "Айнтрахт" набагато більше сподобався. "Шахтареві" дійсно буде важко у цьому виїзному поєдинку. Тому що команда досить солідна, у команди є запас міцності.

У будь-якому разі 2:2 у першому матчі залишає цілком робочі шанси.

Я скажу, що на перших хвилинах що в одному матчі, що в іншому можна було подумати про гірший підсумок.

Нагадаємо, в матчі "Динамо"–"Олімпіакос" букмекери ставили на перемогу греків, а "Шахтар", на їх думку, міг здолати німецький "Айнтрахт" у домашньому матчі.