Facebook можуть оштрафувати на рекордну в історії компанії суму — ЗМІ

Facebook можуть оштрафувати на рекордну в історії компанії суму — ЗМІ

Федеральна комісія з питань торгівлі Сполучених Штатів Америки може оштрафувати соціальну мережу Facebook через можливі порушення конфіденційності користувачів.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними видання, комісія та Facebook нині ведуть переговори щодо багатомільярдного штрафу, який би врегулював питання збереження конфіденційності у соціальних медіа. Штраф міг би бути найбільшим в історії компанії, але поки що сторони не домовилися про точну суму.

Компанію звинувачують у тому, що вона не відповідає за витік особистих даних користувачів соцмережі та не "бореться з мовою ненависті в Інтернеті і поширенням дезінформації з боку російських та інших іноземних агентів".

"Facebook чекає розплата за це, єдиний шлях зупинити витоки даних — штраф і санкції від
Федеральної комісія з питань торгівлі", — сказав сенатор-демократ Річард Блюменталь.

Приводом для штрафу стала ситуація з витоком даних у 2018 році, коли англійська компанія Cambridge Analytica незаконно зібрала дані понад 87 мільйонів користувачів Facebook і передала їх третім особам.

На сьогодні найбільший штраф, який Федеральна комісії з питань торгівлі накладала за порушення угоди з урядом щодо захисту даних споживачів — штраф у розмірі 22,5 мільйонів доларів, який компанія Google заплатила у 2012 році.

Нагадаємо, соцмережа Facebook видалила 364 сторінки та акаунти через підозрілу і маніпулятивну активність, яка має зв'язок з Росією.

Також  соціальна мережа посилює правила розміщення політичної реклами у своїй мережі для країн, у яких в 2019 році відбудуться вибори, серед яких є й Україна.

Фото: pixabay