У Києві проведуть вечір пам'яті режисерки Ірини Молостової

У Києві проведуть вечір пам'яті режисерки Ірини Молостової

У Києві, в Театрі на Подолі, 16 лютого відбудеться вечір пам'яті режисерки Ірини Молостової. Про це в ефірі UA:Радіо Культура в рубриці "Авансцена" розповів художній керівник Театру на Подолі Віталій Малахов.

Ведучий: 

Сергій Труфанов

Раніше вечори пам'яті режисерки відбувалися в Театрі імені Лесі Українки, однак цього року захід відбудеться в Театрі на Подолі.

"Це ніякий не виклик, просто  у нас в театрі зараз працюють актори, які вчилися у Ірини Молостової. Взагалі Ірина Молостова багатьом театрам ставила вистави. Вечір пам'яті відбувається кожні 5 років і я з друзями ним займалися. Тому цього року вирішили, що провести його буде зручніше в Театрі на Подолі, бо в нас є більше пристроїв для демонстрації різних відео", — сказав Малахов.

Віталій Малахов зазначив, що на вечорі буде показано багато відео, які пов'язані з відомою режисеркою і також гості зможуть побачити епізоди вистав сучасних українських режисерок, таких як Катерина Степанкова, Оксана Тараненко, Олена Лазович та інших.

"В цьому році ми не хотіли, щоб цей вечір був просто вечором спогадів та пам'яті, адже вже навіть багато учнів Ірини Молостової постаріли. Завтра виповнеться 20 років з моменту, коли її нестало", — говорив Малахов.

Художній керівник Театру на Подолі поділився, що тоді, коли Ірина Молостова працювала режисеркою, вона була однією з небагатьох жінок в цій професії.

"Саме тому ми хочемо завтрашній вечір присвятити не лише пам'яті Ірини Молостової, а ще й гендерному прориву жінок в режисурі, адже на сьогоднішній день є дуже багато відомих режисерок", —  розповів Малахов.

Нагадаємо, що вечір пам'яті режисерки Ірини Молостової відбудеться у Києві в Театрі на Подолі, 16 лютого о 19.30.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка зоходу