Росія втручається в українські вибори за схемою 2009 року — екс-полковник СБУ

Росія втручається в українські вибори за схемою 2009 року — екс-полковник СБУ

Модель втручання Росії в вибори президента України є схожою на ту, яку використовував Кремль у 2009 р. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив полковник СБУ у відставці Михайло Притула.
 
"Росія грає стратегічну гру. Система роботи Росії залишається однією і тією ж, різниця тільки в певних дрібницях, які стосуються тактичної ситуації. Тому, щоб зрозуміти те, що відбувається зараз, треба подивитися на те, що було у 2009 р. Проти проукраїнського кандидата Ющенка Росія підтримала двох кандидатів Януковича і Тимошенко. Їй не було важливо, хто переможе, тому що Росії потрібна вся Україна, але головне, щоб не було Ющенка. Точно така ж дзеркальна ситуація сьогодні. Проти проукраїнського президента України виставляється два інших кандидати, жоден з яких теж е потрібен Росії", — переконаний Михайло Притула.
 
За його словами, найкращим способом протидіяти цьому є критична оцінка кандидатів у президенти виборцями. 
 
"Атаки йдуть з різних напрямків і головною метою є ваш мозок, шановні слухачі. Тому будьте дуже обережні, споживаючи інформаційні продукти, думайте, що вам хочуть сказати, про що пожартувати і для чого це робиться. Метою російських спецслужб є дестабілізація ситуації в Україні і так буде завжди, поки буде існувати Російська Федерація", — вважає Михайло Притула.
 

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала 44 кандидати на пост президента України.

Вибори президента призначено на 31 березня. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.

Слухати повну версію.