У Києві відбудеться екскурсія "Історії кохання у стилі ретро"

У Києві відбудеться екскурсія "Історії кохання у стилі ретро"

У Києві сьогодні, 14 лютого, у Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України відбудеться екскурсія "Історії кохання у стилі ретро". Про це в ефірі UA:Радіо Культура в рубриці "Авансцена" розповіла завідувачка відділу історії театру музею Ірина Зубченко.

Ведучий:

Сергій Труфанов

"Під час екскурсії, глядачі дізнаються про яскраві, але непрості стосунки таких видатних акторів, як Марія Заньковецька та Микола Садовський. Також відвідувачі дізнаються про невзаємне кохання в житті режисера Леся Курбаса та поетеси Лесі Українки. Крім того, поговоримо про любов у житті Тараса Шевченка, Михайла Старицького та інших митців", — сказала Зубченко.

За її словами, під час екскурсії організатори хотіли створити певний діалог, під час якого глядачі ділилися б своїми емоціями, відгуками та знаннями.

Завідувачка відділу історії театру зауважила, що під час екскурсії буде звучати жива музика і будуть певні творчі завдання для присутніх.

Зубченко додала, що також у музеї 15 лютого відкриється виставка "Наш клас. Сценографія/Живопис Ігоря Несміянова", а 16 лютого всі бажаючі зможуть прийти на захід, присвячений українському режисеру, актору Фавсту Лопатинському.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ сторінка заходу