Третій "четвірці" військовополонених моряків відмовили в апеляції — Курбедінов

Третій "четвірці" військовополонених моряків відмовили в апеляції — Курбедінов

У Росії Московський міський суд відмовився скасувати арешт військовополонених моряків Сергія Чуліби, Юрія Без’язичного, Юрія Будзила та Богдана Небилиці.

Про Суспільному повідомив адвокат Богдана Небилиці — Еміль Курбедінов.

За його словами, захисники оскаржували рішення Лефортовського районного суду тримати військовополонених моряків під вартою.

"Це було прогнозовано, що всім відмовлять. Слідчий взагалі відмовився, й засідання закрили і всіх вивели. Але згодом, на закритому засіданні, слідчий сказав, що немає потреби оголошувати рішення, адже заздалегідь його знав рішення. Ми, звісно, заперечували", — розповів Кубердінов.

Нагадаємо, 7 лютого суд відмовив у задоволенні апеляційних скарг Володимира Терещенка, Сергія Попова, Богдана Головаша та Андрія Шевченка, 12 лютого — Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка та Сергія Цибізова.

Раніше повідомлялося, що рішення Лефортовського районного суду Москви буде оскаржено в усіх інстанціях, у тому числі в Європейському суді з прав людини. Всім українським військовополоненим морякам було продовжено арешт — вони залишаться в СІЗО Москви.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО.