ЗМІ: рішення суду щодо відсторонення Супрун очікується 13 лютого

ЗМІ: рішення суду щодо відсторонення Супрун очікується 13 лютого

Окружний адміністративний суд Києва, де розглядається клопотання Міністерства юстиції про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, може винести рішення 13 лютого.

Про це Українські правді повідомив суддя-спікер суду Богдан Санін.

"Суддя перебуває в нарадчій кімнаті і продовжує розглядати клопотання. Сподіваємося, що сьогодні суддя все ж таки видасть відповідне рішення, але це не гарантія того, що він вийде, і це залежить виключно від самого судді", — сказав він.

За словами Саніна, тривале перебування судді в нарадчій кімнаті "доволі поширене" явище і "залежить від багатьох факторів", зокрема, обсягу матеріалу, обсягу пояснень. 

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва 5 лютого заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Позов щодо повноважень Супрун подали представники Радикальної партії.

"Та ухвала поширюється виключно на дві підстави – це неможливість участі її у Кабінеті міністрів під час засідань і друге – це визначення стратегічного напрямку міністерства. Весь інший обсяг повноважень, які були їй делеговані як першому заступнику міністра, він зберігається", —  пояснив суддя-спікер суду Богдан Санін.

7 лютого до суду надійшло клопотання від Кабміну про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Суд почав розглядати це клопотання 11 лютого, того ж дня суд вийшов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення. До сьогодні, 13 лютого, суддя перебуває у нарадчій кімнаті. 

Уляна Супрун майже три роки виконує обов'язки міністра охорони здоров'я — уряд призначив її на цю посаду у липні 2016 року.

3 квітня 2018 року комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я підтримав проект постанови про звільнення Супрун із займаної посади. Згідно з пояснювальною запискою постанови, депутати вважали недостатньою її роботу з проведення закупівель лікарських засобів за кошти бюджету.

У жовтні 2018 року Супрун прокоментувала рішення комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я "як характерну відповідь старої системи, яка понад усе прагне зберегти статус-кво". Також вона заявила, що не піде з посади і буде працювати зі ще більшим натхненням.

Фото: gettyimages