Законопроект про перейменування військкоматів — роз’яснення юристки

Законопроект про перейменування військкоматів — роз’яснення юристки

Юристка Юридичної сотні Вікторія Дідач в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" пояснила, які зміни передбачає законопроект про перейменування військових комісаріатів.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Проект закону передбачав лише зміну назв. Якщо у законі був термін "військовий комісаріат", то у всіх законах, у яких вживався цей термін, пропонувалось замість "військових комісаріатів" вживати термін "територіальні центри комплектування та соціальної підтримки". Тобто, по суті, ні чого не змінювалось", — зазначила Вікторія Дідач.

За її словами, у законопроекті немає реформування, оскільки повноваження не змінюються.

"Пан Вінник, автор законопроекту, казав, що змінюються певні повноваження і змінюється взагалі структура, тобто реформуються військові комісаріати. З законопроекту ми бачимо, що ніякого реформування немає, оскільки повноваження не змінюються, а лише замінюються певні терміни", — прокоментувала юристка.

Вона додала, що "Верховна Рада побувала проголосувати, але не проголосувала і його відхилили. І вже на засіданні комітету на минулому тижні пан Вінник заявив, що він зареєстрував такий же законопроект під номером 1008. Законопроект містить такі ж норми. Вінник просив, аби комітет знову рекомендував цей законопроект і щоб врешті-решт цей законопроект винесли на голосування і щоб його схвалили".

Як повідомляється, Верховна Рада не змогла перейменувати військкомати. 5 лютого депутати не підтримали відповідний законопроект у другому читанні. Верховна Рада відхилила проект закону №9285 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з створенням територіальних центрів комплектування та соціальної  підтримки на базі військових комісаріатів.  

Прослухати повну версію.