Минулої доби на Донбасі поранено військового — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі поранено військового — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, підтримувані Росією, 12 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, одного бійця було поранено.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, бойовики вісім разів застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Зокрема, у смузі дії оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти обстріляли позиції українських військових з мінометів калібру 120 мм та  двічі з з мінометів калібру 82 мм в районі Гнутовго, з мінометів калібру 120 мм, двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Пісок,  з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї — біля Павлополя.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" бойовики двічі обстріляли позиції сил ООС з мінометів калібру 82 мм поблизу Новтошківського, з мінометів калібру 82 мм — Кримського, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік Хутора Вільного.

Також прес-центр повідомляє про одного знищеного та одного пораненого бойовиків.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Фото прес-центру ООС