"Сі Бриз-2019": міжнародні військові навчання пройдуть в трьох областях України

"Сі Бриз-2019": міжнародні військові навчання пройдуть в трьох областях України

Міжнародне військове навчання "Сі Бриз-2019" відбудеться у північно-західній частині Чорного моря в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Для уточнення плану навчальних завдань та опрацювання проекту сценарію "Сі Бриз-2019" в Одесі розпочалася головна конференція військових маневрів, яка триватиме до 14 лютого.

"Протягом конференції ми маємо завершити уточнення навчальних завдань, опрацювання проекту сценарію та плану навчання, підготовку штабу керівництва до планування операцій відповідно до стандартів НАТО. Також в ході спільної роботи відбудеться узагальнення складу сил та засобів від Збройних Сил країн-учасниць і проведення рекогносцировки місць проведення навчання", ‒ сказав керівник навчання "Сі Бриз-2019" від української сторони, заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

За задумом керівництва, цьогорічні навчання як завжди будуть багатофункціональними і дуже корисними для його учасників. Головною перевагою буде масштабність та унікальний формат проведення маневрів, адже військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання за стандартами НАТО де тільки це можливо — на морі, суходолі, у повітрі та під водою.

Нагадаємо, багатонаціональні військові навчання Сі Бриз проводяться на території України починаючи з 1997-го року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Минулого року навчання проходили з 9 по 21 липня, у яких брали участь кораблі ВМС США, Румунії, Туреччини, морські піхотинці з Грузії та Молдови, а також військові водолази та спецназівці з Великої Британії та Канади. У військових маневрах було задіяно приблизно 30 кораблів, катерів і суден, підводний човен, 25 літальних апаратів, близько 3 тисяч особового складу.

Фото: gettyimages