Журналістка: довкола справи Гандзюк буде дуже багато політики, це дуже вигідно за два місяці до виборів

Журналістка: довкола справи Гандзюк буде дуже багато політики, це дуже вигідно за два місяці до виборів

Довкола справи про вбивство Катерини Гандзюк буде дуже багато політики, оскільки це дуже вигідно за два місяці до виборів, переконана журналістка, автор статей інтернет-видання "Українська правда" Мар’яна П’єцух. Про це вона повідомила в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

"...я думаю, це не заспокоїть громадськість. Крім того, громадськість називала прізвище Мангера ще з осені, і Катерина називала це прізвище, коли ще була жива", — зазначила Мар’яна П’єцух.

Журналістка зауважила, що довкола справи Гандзюк буде дуже багато політики, оскільки це дуже вигідно за два місяці до виборів.

"Далі можна очікувати, що Мангера публічно арештують, оскільки політика тут має місце. Я вже помітила, що почалась тенденція по акцентуванню, що Юлія Тимошенко "кришувала" вбивцю. Я думаю, що Євгена Рищука будуть відгороджувати від справи, оскільки це буде плямою для "Блоку Петра Порошенка", членом якого Рищук був. Довкола цієї справи буде дуже багато політики, оскільки це дуже вигідно за два місяці до виборів оголосити, що влада ефективно розслідує такі злочини, і тим самим топить свого головного опонента", — сказала вона.

П’єцух додала, що "може бути, що цю історію будуть тягнути аж по парламентських виборів, оскільки це може бути дуже хорошим елементом на виборах для власних рейтингів".

Генеральна прокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Повідомлення про підозру наразі Мангер не коментував, проте раніше звинувачення у зв'язку з справою Гандзюк відкидав і називав "безпідставними і голослівними".

Нагадаємо, в одній з лікарень Києва 4 листопада 2018 року померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк.

Читайте також — Відверта до непристойності і з державницьким мисленням: три спогади про Гандзюк

У липні минулого року Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Вона перенесла 11 операцій та перебувала в реанімації в Києві. Справа Гандзюк набула громадського резонансу і її кваліфікацію кілька разів змінювали: спочатку "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства). Згодом у поліції повідомили про затримання 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Як повідомлялося, Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

28 січня під час засідання ТСК батько херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки Катерини Гандзюк співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та членом партії "Блок Петра Порошенка" Андрієм Гордєєвим.

Прослухати повну версію.

Катерина Гандзюк, фото із соцмереж