Субсидія у готівковій формі є вимушеною акцією — Левицький

Субсидія у готівковій формі є вимушеною акцією — Левицький

Субсидія у готівковій формі, яка зараз запроваджується, є вимушеною акцією, переконаний директор департаменту соціальної політики інституту місцевого розвитку Антон Левицький. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"Субсидії, які діяли у минулому році, і які діють зараз для основної маси одержувачів, це саме і є безготівкова форма субсидії, де людей кошти ніяким чином не зачіпають. Ту, яку уряд запровадив з 1 січня, вони назвали "субсидії у грошовій формі", а ці, які будуть з 1 березня, — "субсидії у готівковій формі", — зазначив Антон Левицький.

На цю тему — Що варто знати про новий готівковий механізм монетизації субсидій, який діятиме з березня ─ коментар Левицького

Антон Левицький висловив думку, що та субсидія у готівковій формі, яка зараз запроваджується, є вимушеною акцією.

"Напевно, та субсидія у готівковій формі, яка зараз запроваджується, є вимушеною акцією, оскільки механізм субсидій, які запровадились 1 січня, є надзвичайно громіздким, складним та неефективним", — зазначив він.

Читайте також — При нормальній роботі монетизованих субсидій виграють всі — інтерв'ю Павла Розенка

Левицький сказав,  що "для людей новий механізм нічого не змінює. Лише ті кошти, які залишаться поза межами опалювального сезону, будуть перераховані уже у готівковій формі людям. Але ця субсидія стосується тих, хто прийшов за субсидією вперше після січня. Основна маса, 3,7 мільйони домогосподарств, досі отримують субсидію у безготівковій формі".

Нагадаємо, 8 листопада уряд схвалив рішення про запровадження в Україні монетизації субсидій з 1 січня 2019 року.

Як повідомлялося, уряд вирішив монетизувати субсидії вже в березні. Раніше в уряді зазначали, що планують завершити процес монетизації субсидій до жовтня 2019 року.
З березня держава переховуватиме гроші на індивідуальний рахунок в Ощадбанку або Укрпоштою тим, хто претендує на отримання державною допомоги на оплату комунальних послуг. У березні частина українців замість субсидій отримає гроші на оплату  послуг.

Прослухати повну версію.

На фото: директор департаменту соціальної політики інституту місцевого розвитку Антон Левицький та ведучий Дмитро Хоркін