Спортивний коментатор розповів, чи можливий бій Ломаченка в Києві

Спортивний коментатор розповів, чи можливий бій Ломаченка в Києві

Василь Ломаченко вже прибув до Лос-Анджелеса і готується до чергового бою, що відбудеться вже навесні. З ким він зустрінеться 12 квітня на ринзі, скільки може заробити Василь Ломаченко за рік та чи можливий бій у Києві – про це в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

Ведучий:

Костянтин Дульцев

Василь Ломаченко зараз перебуває у Лос-Анджелесі. Він прибув туди учора для підготовки до бою, який має відбутися 12 квітня. Про це повідомив американський промоутер литовського походження Егіс Клімас.

Спочатку головним претендентом на титул вважався чемпіон світу у легкій вазі за версією IBFРічард Комі, який травмувався під час бою проти росіянина Іси Чанієва. На відновлення ганцю потрібно близько 6 тижнів. Замінити Комі, за інформацією ЗМІ, може замінити британський боксер Ентоні Кролла, який вважає, що здатний перемогти і скинути Василя Ломаченка з боксерського трону.

Багатьох цікавить, скільки Василь Ломаченко зможе заробити у 2019 році, адже він ще не проводив поєдинків. І не секрет, що, на відміну від футболістів, у боксерів-професіоналів, як правило, немає стабільної заробітної плати і щомісячних премій. Їх основний дохід – це гонорари за бій і рекламні контракти, які найчастіше мають лише зірки боксу.

Щоб спрогнозувати дохід за рік, необхідно розуміти, скільки поєдинків проведе боксер за цей проміжок часу. Наприклад, за свій останній бій проти Хосе Педраси Ломаченко заробив 2 млн доларів: 1 млн склав гарантований гонорар, і ще 1 млн – відрахування від телетранслятора. З цих двох мільйонів українець зробив відрахування промоутерській компанії, менеджеру Егісу Клімасу і своїй команді. Ну а до команди входить не тільки тренер-батько, а ще й так люди, як психолог, тренер з фізичної підготовки, ще кілька людей з обслуговуючого персоналу. Також Ломаченко зобов’язаний заплатити податки, і після цього у нього залишається приблизно 1 млн доларів. Це непогано, адже у професійному боксі гонорари з шестизначними сумами заробляють одиниці.

Тобто якщо Василь проведе три поєдинки з суперниками рівня Лінареса, його загальний гонорар складе близько 3 млн доларів. Якщо українець вийде в ринг проти Майкі Гарсії, його гонорар може скласти близько 3 млн доларів за один бій, який, щоправда, після всіх відрахувань перетвориться у півтора.

Що потрібно, щоб Ломаченко заробляв більше? Більше трьох поєдинків за рік він не проведе. Йому потрібно завойовувати американський ринок. Поки що українець у масовій свідомості американців ще не став зіркою, якою свого часу став філіппінець Менні Пак'яо, він зараз на коні, але вже свій пік пройшов.

У США прізвище Ломаченка вже добре відоме фахівцям боксу, їх достатньо, щоб зібрати аншлаг у п’ятитисячному Медісон-Сквер-Гарден, але недостатньо, щоб зібрати двадцятитисячну, основну арену у Медісон-Сквер-Гарден. І явно недостатньо, щоб продавати бо у форматі pay-per-view (букв. "плати й дивись" – платні трансляції спортивних поєдинків, які купує абонент телевізійного провайдера – ред.), де при хороших продажах можна отримати відповідні відрахування від телетраслятора.

Поєдинок Ломаченка у Києві неможливий, тому що у Києві немає арени, де можна провести бій. Палац спорту – це вже історія українського спорту, побудована ще в 60-х роках, він морально застарів. І там не можна проводити події подібного масштабу. Там не вистачає освітлення, нема де розташувати певну кількість камер, і глядачам буде незручно дивитися. І навіть якщо все це прибрати – для кількох тисяч шанувальників боксу можна провести цей поєдинок. Але ці кілька тисяч мають заплатити великі гроші, мінімальний квиток на такий поєдинок в Україні може коштувати приблизно 90-110 доларів США.

Раніше Українське радіо повідомляло, що чемпіон світу за версією WBC у напівважкій вазі українець Олександр Гвоздик може провести перший захист титулу вже у березні нинішнього року, а Олександр Усик може стати наступним суперником Ентоні Джошуа, як претендент на пояс WBO, яким володіє британець.

Василь Ломаченко. Фото lomachenko.com

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
"Кропива" від Probass ∆ Hardi: новий вимір української електроніки
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Без фото і рукостискань. Гутцайт про поводження українських олімпійців з російськими
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка