Нашими спонсорами є звичайні фізичні особи — волонтерка Наталія Воронкова

Нашими спонсорами є звичайні фізичні особи — волонтерка Наталія Воронкова

Координатор групи "Волонтерська Сотня Госпіталь" Наталія Воронкова в ефірі Українського радіо в програмі "Форпост" розповіла, чим зараз займається волонтерська група та з якими труднощами стикається.

Ведуча: Ніна Жежера

Кому саме ви допомагаєте зараз і чим?

— Якщо говорити про військових, то ми допомагаємо їм тим, що вони замовляють. Це предмети, які забезпечують їх життєдіяльність і допомагають їм у роботі. Бувають принтери, бувають і планшети, і труби розвідників, генератори, в залежності від того, що потрібно підрозділу.

Чи буває таке, що замовлення є, але воно з певних причин не може бути виконане?

— Воно не може бути виконане лише без наявності грошей, на жаль. Це те, від чого ми залежимо.

Фінансові можливості дуже часто бувають такою "Ахіллесовою п’ятою". Як із цим зараз?

— Зараз не дуже, звичайно, дуже у багатьох людей змінилась життєва ситуація і допомога з 2014 року набагато зменшилася, але ми дякуємо тим людям, які не забувають і розуміють, що фронт все ще має потреби і що, ще є потреби, які не може задовольнити міністерство оборони, тому що є перелік речей, які вони з певних причин не можуть закуповувати.

Якщо спробувати розкласти цей фінансовий резерв, який вам надходить, то хто переважно це?

— Це звичайні фізичні особи. На жаль великих спонсорів ми не маємо, це звичайні люди, які жертвують. Буває, у супермаркетах поповнюють картку, коли решта є. Буває, через банкомати, це найпопулярніше. У мене на сторінці Наталія Воронкова є картка і вони весь час перекидають гроші, а ми вже їх використовуємо за призначенням для того, що нам потрібно купити.

Слухати повну версію.