Парубій: розгляд правок до законопроекту про мову може тривати кілька днів

Парубій: розгляд правок до законопроекту про мову може тривати кілька днів

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що наступного пленарного тижня парламент розглядатиме законопроект про мову, до документа  подали 2500 правок.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Спікер нагадав, що перед Новим роком профільний комітет ухвалив рішення, провів дуже професійну і масштабну роботу над законопроектом "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

"Зараз Комітет і Головне юридичне управління Апарату вже на завершальному етапі доопрацювання, адже це дуже об’ємний законопроект, подано 2500 правок, і я переконаний, що у наступні два міжпленарні тижні комітет буде мати час і змогу завершити спільно з Апаратом Верховної Ради цей документ", — сказав Парубій.

Голова парламенту зазначив, що можливо цей законопроект не буде розглянуто за один день, адже розгляд правок може тривати кілька днів. Водночас, за його словами, це вже буде мати менше значення.

"Коли Парламент увійде в розгляд закону про мову, то ми маємо по ньому прийняти рішення. Не ставити жодного іншого законопроекту, жодної іншої ініціативи, поки Верховна Рада України не прийме рішення по закону про мову", — додав спікер.

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". У ньому зазначено, що єдиною державною офіційною мовою в Україні є українська. У документі  також буде визначено коло осіб, зобов'язаних вільно володіти державною мовою.

Андрій Парубій, фото з офіційного порталу Верховної Ради