Денісова отримала відповідь від Москалькової про стан здоров'я полонених моряків

Денісова отримала відповідь від Москалькової про стан здоров'я полонених моряків

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що отримала відповідь про стан військовополонених в Росії моряків від уповноваженого з прав людини Росії Тетяни Москалькової.

Про це Денісова написала у Фейсбук.

"Отримала відповідь від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової на мої багаторазові звернення щодо українських військовополонених. Російський Омбудсман запевняє, що стан здоров’я моряків медики оцінюють як задовільний", — розповіла український омбудсман.

За її словами, жодного офіційного підтвердження у вигляді медичної довідки н не надано.

Також Денісова додала, що поранені Андрій Ейдер, Василь Сорока та Андрій Артеменко так само як і раніше потребують якісного лікування та оперативного втручання. Крім того, медичної допомоги потребують не лише вони, а й інші українські моряки.

"Ми й надалі будемо наполягати на переведенні трьох поранених моряків на лікування до третьої (нейтральної) країни та безумовному звільненні всіх полонених моряків, згідно з Третьою Женевською Конвенцією "Про поводження з військовополоненими" від 12 серпня 1949 року", — додала Денісова.

Наприкінці 2018 року Москалькова повідомляла Денісову, що поранені українські моряки отримують необхідне лікування, медикаменти, їм надано теплий одяг та взуття.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО.