У Кропивницькому з медуніверситету відрахували 850 іноземних студентів

У Кропивницькому з медуніверситету відрахували 850 іноземних студентів

У Кропивницьку з філії Донецького медичного університету відрахували 850 іноземних студентів.

Про це Суспільному повідомив працівник ректорату Сергій Стулов. За його словами, причина відрахування — відсутність контракту між студентами та університетом.

"Студентам пропонували підписати контракт із навчальним закладом, оплатити другий семестр і продовжити навчання. Тих, хто це не зробив, відрахували і вони мають повернутися додому. Наказ на відрахування підписаний 7 лютого", — зазначив Стулов.

Представник фірми-посередника, яка організовувала навчання іноземців, Олег Коротенко заявив, що фірмі не виставлено жодної претензії, що саме не доплачено.

"Ліцензія в нас діюча, договора з університетом діючі. На який підставі студентам пропонують заключити ще договори, не розриваючи ці – такого й бути не може. По кожному студенту у нас є банківський документ про те, що гроші перераховані університету. Всі гроші, які нам студенти перераховували до середини листопада, дійшли до університету. З середини листопада нас повністю блокували і ми дуже обмежено в університеті проводили свою діяльність. І у грудні-січні до нас студенти вже не приходили. Я допускаю, що в деяких студентів могла бути заборгованість, адже ми з листопада не працюємо. Юридично ми з університетом відносили не розривали, а формально нас облили брудом та виставили з університету, тому ситуація складається не з нашої провини", — сказав Коротенко.

Як раніше повідомляло Суспільне, у кропивницькій філії Донецького медичного університету під час перевірки виявили фінансові порушення з боку фірм-посередників, які організовували навчання іноземців. За даними перевірки, гроші, які студенти сплачували за навчання через посередників, на рахунки університету надходили частково.

Фото: Рідний край