Родина Тараса Тополі та Alyosha стала офіційним партнером Фонду ООН

Родина Тараса Тополі та Alyosha стала офіційним партнером Фонду ООН

Фронтмен гурту "Антитіла" Тарас Тополя разом з дружиною Alyosha боротимуться з домашнім насильством. Вони підписали меморандум про співпрацю з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Детальніше про це в ефірі "ДеньПРО" розповів Тарас Тополя.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

Тарас Тополя переконаний, що підписання подібного меморандуму було б неможливим, якби їх сім’я не сповідувала цінності, закріплені у меморандумі. Зокрема, у меморандумі йдеться про досягнення гендерної рівності і боротьбу зі стереотипами, підвищення можливостей для молоді та боротьбу з домашнім насильством.

"Власне, підписання нами меморандуму стало можливим через те, що нам не потрібно нічого вигадувати, ми просто можемо з Оленою удвох приходити на різні форуми, конференції, в коворкінги, збирати навколо себе молодь і говорити з ними чесно про те, як ми живемо", – переконаний співак.

Тарас Тополя розповів, що у їх з Alyoshaродині гендерна рівність виявляється вже у звичайних побутових ситуаціях.

"Вона починається з якихось базових побутових речей, коли ми обоє доглядаємо за нашими дітьми, коли ми паритетно беремо функції в родині і взаємозаміняємо один одного, коли я чи Олена на гастролях, коли ми намагаємося почути думку один одного і приймати якісь спільні рішення, – поділився музикант. – Звичайно, ці речі резонують з нами, коли мова йде про неприпустимість будь-якого насильства, ні фізичного, ні психологічного. В родині ми так само намагаємося дотримуватися і жити по цим принципам і ми дуже раді, що ми можемо своїм прикладом надихати інших людей".

Співак вже не вперше бере участь в акціях Фонду народонаселення ООН (UNFPA). Минулого року він долучився до акцій "Тату, почитай мені" та "Я піклуюся про свою дитину, так само, як і моя дружина".

"Те саме, що ми зробили тоді у фотостудії – сіли і почитали книжки, ми те саме робимо щовечора перед сном. У нас уже назбиралася велика бібліотека. Це було as usual, це було нормально", – поділився Тарас Тополя.

Нагадаємо, зараз триває судовий процес "Лапковський проти гурту Антитіла". До гурту позвався луцький підприємець Сергій Лапковський з вимогою виплатити йому 1 млн гривень за використання у трьох піснях колективу його запатентованої корисної моделі про поєднання тональностей і темпів у музичних композиціях.

Гурт "Антитіла" подали зустрічний позов, де звинуватили Лапковського у шахрайстві.

На перше підготовче засідання по справі "Лапковський проти гурту Антитіла" позивач не з’явився. Попередні адвокати Сергія Лапковського відмовилися представляти його інтереси в суді. Коментар юриста щодо цієї ситуації можна прочитати тут.

Наступне судове засідання по справі "Лапковський проти гурту Антитіла" відбудеться11 лютого 2019 року.

Тарас Тополя і Alyosha. Фото прес-служби