Волонтер Гай про затримання ймовірного вбивці "Сармата": треба дочекатися рішення суду

Волонтер Гай про затримання ймовірного вбивці "Сармата": треба дочекатися рішення суду

Керівник Благодійного фонду "Мир і Ко", офіцер резерву Мирослав Гай в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" прокоментував затримання ймовірного організатора вбивства ветерана АТО Віталія Олешка з позивним "Сармат".

Ведучі:

Олена Зелінченко, Юрій Табаченко

"Останню крапку у справі має поставити суд, і тільки суд має визначити чи достатньо доказів було зібрано, чи не було порушено ніяких процесуальних дій, що слідчі дії були нормально проведені. Дуже часто буває, що людей відпускають з тих чи інших причин.  Тому в таких справах я завжди кажу, що треба дочекатися рішення суду", — зазначив Мирослав Гай.

Мирослав Гай зауважив, що в Україні зростає громадянське суспільство, і дуже багато резонансних справ, коли вбивають громадських активістів і учасників АТО, оскільки намагаються своїми силами розкрити якісь злочинні наміри, корупційні схеми або поновити справедливість .

"Зараз громадські активісти, особливо ветерани АТО, беруть активну участь  у громадському житті. Вони дуже часто втручаються у всілякі кримінальні схеми, тим самим, що просто намагаються ламати їх, доносити їх нагору. Дуже часто вони потрапляють у різні історії і заважають корупційним схемам або місцевим кримінальним угрупуванням тим, що просто викривають їх. У нас сильно зростає громадянське суспільство, і у нас дуже багато резонансних справ, коли вбивають громадських активістів і учасників АТО, тому що люди намагаються своїми силами розкрити якісь злочинні наміри, корупційні схеми або поновити справедливість", — сказав він.

"Я певен, що слідству вдасться вийти на ймовірних замовників. Є різні версії щодо замовників, але я не хотів би їх озвучувати. Їх має озвучувати слідство", — додав Гай.

Нагадаємо,  31 липня 2018 року у Бердянську Запорізької області застрелили учасника АТО Віталія Олешка з позивним "Сармат"

Як повідомляється, у Львові правоохоронці затримали ймовірного організатора вбивства "Сармата". У злочині поліція підозрює колишнього бійця "Торнадо". Підозрюваного затримали з посвідченням працівника "Європолу". Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

Прослухати повну версію.