НАБУ: екс-директору "Укртелефільму" повідомили про підозру

НАБУ: екс-директору "Укртелефільму" повідомили про підозру

Національне антикорупційне бюро повідомило колишньому генеральному директору "Укртелефільму" про підозру у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Дії екс-посадовця кваліфіковано за  ч.2 ст.364, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України  (Зловживання владою або службовим становищем та підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.

Також про підозру повідомлено ще двом його співучасникам: організатору схеми — у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.2 ст. 364, ч.ч. 1, 4 ст. 358, ч.3 ст.209 КК України (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) та директору комерційного товариства — у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.27, ч.2 ст.364, ч.4 ст. 358, ч.3 ст.209 КК України (Співучасть у злочині, зловживання владою або службовим становищем, підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів та легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом).

За версією слідства, колишній керівник "Укртелефільму" у змові з приватними особами відчужив на користь ТОВ майнові права на 67 об’єктів нерухомого майна (квартири, нежитлові приміщення, паркомісця), яке розташоване у місті Києві. У результаті цих дій державі завдано збитків на суму 68,72 мільйона гривень.

Як повідомляє НАБУ, у листопаді 2018 року Господарський суд м. Києва визнав договір купівлі-продажу зазначених майнових прав із усіма додатковими угодами, змінами та доповненнями до нього, недійсним із моменту укладання.

Підозрювані затримані, вирішується питання щодо обрання останнім запобіжного заходу. Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.