МОЗ: медична реформа охопила 97% медзакладів первинки

МОЗ: медична реформа охопила 97% медзакладів первинки

Національна служба здоров’я України уклала договори з 1185 медичними закладами на 2019 рік, що складає 97% комунальних медичних закладів первинна медико-санітарної допомоги.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"Національна служба здоров’я України у січні виплатила медичним закладам за договором 1,35 млрд грн. З них 6,45 млн грн — приватним медичним закладам та лікарям, що відкрили приватну практику (лікарі-ФОП)", — йдеться у повідомленні.

Лідером за сумою виплат став Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Мелітопольської міської ради, який отримав 5,7 млн грн. На другому місці Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 міста Кропивницького — НСЗУ за договором виплатила 4,79 млн грн.

Загалом Національна служба здоров’я отримала заяви від 1207 медичних закладів, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри. З них 10 було відхилено через невідповідність. У 10 закладах — відсутня ліцензія, три заклади ще не підписали договір зі своєї сторони, у трьох закладів у заявах виявлено помилки, чотири приватні медичні заклади вирішили відкласти співпрацю.

Читайте також — Перший етап медичної реформи не можна вважати завершеним — експерт

Ті заклади, які ще не уклали договір з Національною службою здоров’я України, можуть подати заяву до 20 листопада 2019 року.

Нагадаємо, Національна служба здоров’я була створена в березні 2018 року. За дев’ять місяців роботи НСЗУ виплатила за договорами медзакладам за надані послуги 3,5 млрд грн.

Фото прес-служби МОЗ