Вибори президента: у МЗС відреагували на заяву Волкера про допуск російських спостерігачів

Вибори президента: у МЗС відреагували на заяву Волкера про допуск російських спостерігачів

У Міністерстві закордонних справ вважають, що взаємна відсутність громадян конфліктуючих країн у складі Бюро з демократичних інститутів і прав людини при ОБСЄ "ніколи не заважала спостережній місії здійснювати моніторинг за виборами".

Про це заявила Укрінформу речниця МЗС Катерина Зеленко у відповідь на прохання прокоментувати заяву спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера щодо можливого допуску російських спостерігачів на українські вибори.

"Україна забезпечить демократичність і дотримання всіх виборчих стандартів у процесі здійснення волевиявлення громадян. Взаємна відсутність громадян конфліктуючих країн на просторі ОБСЄ ніколи не заважала БДІПЛ успішно здійснювати процес спостереження за виборами", — відповіла Зеленко.

Вона також нагадала, що офіційні спостерігачі від України не здійснювали моніторинг виборів президента Росії у 2018 році. Зеленко висловила впевненість, що відсутність російських спостерігачів і цього разу не завадить спостережній місії провести якісне спостереження за виборами.

Нагадаємо, Курт Волкер вважає, що на українських виборах мають бути присутні російські спостерігачі у складі Бюро з демократичних інститутів і прав людини при ОБСЄ, "аби довести, що Україна дотримується демократичних стандартів".

Фото прес-служби МЗС