До Ради подано законопроект про продовження пільгового періоду для власників "євроблях"

До Ради подано законопроект про продовження пільгового періоду для власників "євроблях"

Народні депутати Роберт Горват, Валерій Лунченко і Василь Петьовка зареєстрували у Верховній Раді законопроект, що передбачає продовження пільгового періоду розмитнення авто на іноземній реєстрації із 90 до 180 днів.

Про це нардеп Горват повідомив ще на початку лютого.

За його словами, законопроект передбачає продовження пільгового періоду розмитнення авто на іноземній реєстрації до 23 травня 2019 року.

"Зважаючи на вкрай високу кількість бажаючих розмитнити авто за пільговими ставками та надмірну завантаженість українських митниць, наступного тижня ми запропонуємо парламенту надати власникам авто на іноземній реєстрації додаткові три місяці для пільгового розмитнення автівок", — написав він.

Горват упевнений, що такий крок дозволить вирішити проблему автомобілів на європейських номерах ефективніше та з меншим навантаженням на автовласників.

Наразі з 4 лютого законопроект розглядають профільні комітети Верховної Ради, 5 лютого його було надано для ознайомлення депутатам.

Нагадаємо, що 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.