Хоркін про рух ''Медіа за усвідомлений вибір'': ми будемо поступово повертати довіру до медіа

Хоркін про рух ''Медіа за усвідомлений вибір'': ми будемо поступово повертати довіру до медіа

Генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповів про рух ''Медіа за усвідомлений вибір'' і яка  у ньому роль Українського радіо.

Ведуча:

Галина Бабій

"Українське радіо як платформа Суспільного мовника увійшла до цього медіаруху як співініціатор та співзасновник. Ми брали участь в усіх зустрічах щодо розробки меморандуму, до якого долучаються і підписують інші засоби масової інформації, які зобов’язуються у час виборчого процесу, в якому ми живемо з 31 грудня минулого року, працювати за стандартами і сприяти усвідомленому вибору нашою аудиторією свого кандидата. Ми маємо працювати чесно, об’єктивно, збалансовано, не давати замовну інформацію — "джинсу". Ми будемо поступово повертати довіру до медіа, зокрема і до Українського радіо", — зазначив Дмитро Хоркін.

Дмитро Хоркін зауважив, що головним для медіа є також співпраця з аналітичними центрами й неурядовими громадськими організаціями.

"До цього руху приєдналися і великі телеканали, й інтернет-видання. Для мене найголовніше — це співпраця з аналітичними центрами й неурядовими громадськими організаціями, які здійснюють моніторинг, які допомагають працювати у цей період. Ми вже співпрацюємо  з ними", — сказав він.

Генеральний продюсер Українського радіо висловив думку, що факт-чекінг під час виборчих кампаній також є важливим.

"На мою думку, під час роботи Українського радіо у цьому виборчому процесі, під час виборчих кампаній головним, передусім, є факт-чекінг, тобто перевірка фактів. Тому що усвідомлений вибір має бути саме за тих людей, які говорять правду. Тому у нас щопонеділка є передача "А серйозно?". З 18 лютого з’явиться серія передач для і про людей з інвалідністю, а також передачі за участі галузевих бізнес-організацій, які будуть аналізувати заяви, які стосуються розвитку бізнесу", — прокоментував Хоркін.

Читайте також — "А серйозно?": критичний аналіз обіцянок і вчинків кандидатів у президенти за минулий тиждень

Хоркін зауважив, що також передбачено роз’яснювальну роботу.

"Також передбачено роз’яснювальну роботу. У співпраці з Радою Європи з’явиться серія передач, 10 дуже цікавих випусків, де будуть розглядатися практичні ситуації та проблеми під час виборчого процесу. Важливою є співпраця з "Детектор медіа" — найбільшим аналітичним центром, громадською організацією, виданням, яке спеціалізується на висвітленні роботи медіа, на медіааналізі та медіакритиці", — розповів Хоркін.

Читайте також — У Києві відбулася презентація Руху "Медіа за усвідомлений вибір"

Нагадаємо, що 5 лютого в Укрінформі провідні українські медіа підписали меморандум про створення руху "Медіа за усвідомлений вибір", який спрямований на те, щоб об'єднати якісні українські ЗМІ та допомагати громадянам зробити усвідомлений вибір на виборах.

Прослухати повну версію.

На фото  — генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін,

джерело — www.facebook.com/DmitryKhorkin