Клопотенко: наш збірник рецептів — це перший крок для того, аби діти почали харчуватись краще

Клопотенко: наш збірник рецептів — це перший крок для того, аби діти почали харчуватись краще

Кулінарний експерт, ведучий кулінарного шоу на UA: Перший, автор "Збірника рецептів страв для харчування дітей шкільного віку у навчальних та оздоровчих закладах" Євген Клопотенко в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповів про свій збірник рецептів, який він розробив для шкільних їдалень.

Ведуча:

Галина Бабій

"Зараз у збірнику рецептів також є перше, друге та компот, але ми подаємо це все інакше. У збірнику 110 страв. Це наш перший невеличкий збірник, це перший наш крок, до якого ми йшли майже два роки, щоб діти почали харчуватися краще, а разом з дітьми і батьки. Те, що я хочу зробити разом з командою — це трішки удосконалити, реформувати систему харчування, яка вже застаріла і якою майже ніхто не займався останні двадцять років після того, як Радянський Союз розпався", — зазначив Євген Клопотенко.

Кухар зауважив, що соуси та спеції, які він додав до страв, можуть глобально вплинути на смак.

"У мої страви, наприклад, іноземні, я ввів союзи та спеції для того, щоб діти могли їсти різноманітні страви. Це маленька зміна, але вона може глобально вплинути на смак", — сказав Клопотенко.

Нагадаємо, кухар Євген Клопотенко розробив 110 нових рецептів для шкільних їдалень. На своїй фейсбук-сторінці він опублікував відповідний висновок Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Прослухати повну версію.

 Євген Клопотенко, фото —  facebook