Янукович про вирок: все грунтується на "брехні і ненависті"

Янукович про вирок: все грунтується на "брехні і ненависті"

Екс-президент Віктор Янукович під час прес-конференції в Москві заявив, що вирок, винесений йому в Україні, не має "нічого спільного з законом", все було побудовано на "брехні і ненависті".

За його словами, судові засідання відбувалися з порушенням кримінально-прцесуального кодексу.

"Вирок був написаний під диктовку влади, тиск на суд був безпрецедентним, тому вирок не має нічого спільного з законом, суцільні порушення кримінально-прцесуального кодексу, все побудовано на брехні і ненависті", — сказав він.

Крім того, Янукович сказав, що уважно стежить за подіями в Україні та назвав 5 років після 2014 року "найчорнішими роками".

Нагадаємо, 24 січня в Оболонському районному суді Києва було оголошено вирок у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича — покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Суд визнав його винним у державній зраді і посібництві у веденні агресивної війни. Водночас, суд відхилив статтю про посібництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України. Під час засідання суд встановив, що Янукович 1 березня 2014 року, перебуваючи на території Росії, діяв умисно з метою сприяння Росії і її представників у порушенні суверенітету України.

Як повідомлялося, у лютому 2014 року після розстрілів активістів у центрі Києва Віктор Янукович покинув територію України. Він був фігурантом кількох кримінальних проваджень, які розслідуються в Україні.

На фото — Віктор Янукович, джерело — REUTERS