Вовк: в Україні близько 90% доріг не відповідають технічним стандартам

Вовк: в Україні близько 90% доріг не відповідають технічним стандартам

В Україні близько 90% доріг не відповідають технічним стандартам, тому у періоди різких коливань температури і відбувається їх масштабне руйнування. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" розповів директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк.

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"В Україні близько 90% доріг не відповідають тим чи іншим технічним стандартам: або по стану покриття, або по іншим показникам. Тому, на жаль, у періоди різких коливань температури і відбувається масштабне руйнування дорожнього полотна, яке загрожує безпеці руху на ділянках. Для того, аби забезпечити проїзд по цих ділянках та елементарну безпеку руху, і проводяться ямкові ремонти. Вони проводяться кожного року, як правило, протягом лютого та на початку весни", — зазначив Сергій Вовк.

Сергій Вовк зауважив, що якщо фінансування по середніх капітальних ремонтах буде продовжуватись тими темпами, які є зараз, то в перспективі 4-5 років ми будемо мати поступове зменшення кількості ямкового ремонту.

"Це може змінитися після того, як відбудеться середня або повна реконструкція того дорожнього полотна, яке є в країні. Ми бачимо фінансування саме по середніх капітальних ремонтах. Якщо фінансування буде продовжуватись тими темпами, які є зараз, то в перспективі 4-5 років ми будемо мати поступове зменшення кількості ямкового ремонту", — сказав він.

Нагадаємо, в "Укравтодорі" заявили, що через коливання температур та перезволоження дорожнього полотна на дорогах України почала виникати ямковість.

У зв’язку з розпорядженням "Укравтодору", до 6 лютого мали провести обстеження міжнародних та національних доріг для того, аби виявити обсяги ураженості.

Прослухати повну версію.

Фото — Укравтодор