Стефанишина про держзакупівлі: зараз міжнародні організації закуповують деякі ліки у 67 разів дешевше

Стефанишина про держзакупівлі: зараз міжнародні організації закуповують деякі ліки у 67 разів дешевше

Зараз міжнародні організації закуповують деякі ліки у 67 разів дешевше, ніж раніше це робило міністерство охорони здоров’я. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Персона ґрата" повідомила заступниця міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина.

Ведуча:

Світлана Мялик

"До Революції Гідностідо 40% коштів перевитрачалося, тобто було вкрадено, на закупівлях ліків, вакцин і медичних виробів. Кожного року тендери міністерства охорони здоров'я проводилися з величезною корупцією. А в 2014 році була дуже велика проблема в тому, що тендери просто не відбувалися. Таким чином, до кінця 2014 року майже нічого не було закуплено", — зазначила Ольга Стефанишина.

Заступниця міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції зауважила, що зараз міжнародні організації закуповують деякі ліки значно дешевше.

"Саме тоді ми зрозуміли, що для того, щоб вийти з цієї ситуації, потрібне якесь нестандартне рішення і якась зовнішня допомога щоб, перше, були міжнародні організації, які мають великий досвід і прозоро працюють, щоб вони допомогли Україні. Були написані закони, які працюють уже кілька років і які дали можливість дуже суттєво знизити ціни на ліки. Зараз ми побачили, яка ціна корупції, адже є препарати, які зараз міжнародні організації закуповують у 67 разів дешевше, ніж це робило міністерство", — сказала Стефанишина. 

Читайте також — Стефанишина: реформа закупівлі ліків є однією з найбільш атакованих реваншистами

Слухати повну версію.

На фото — заступниця міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина