МінТОТ опублікувало інструкцію, як голосувати вимушеним переселенцям

МінТОТ опублікувало інструкцію, як голосувати вимушеним переселенцям

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб опублікувало відеоінструкцію, аби допомогти вимушеним переселенцям проголосувати під час виборів президента України.

Відеоролик розміщено на сайти МінТОТ у Фейсбук.


Як повідомляється, всі громадяни України мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, тому у зв’язку з тимчасовою окупацією Росією Криму та частини території окремих районів Донецької та Луганської областей створено роз’яснювальний відеоролик для внутрішньо переміщених осіб про необхідні кроки для реалізації свого Конституційного виборчого права, а саме:

1) особисто звернутися до органу ведення Реєстру виборців для реалізації своїх виборчих прав;

2) написати та подати до органу вмотивовану заяву в якій вказати причину тимчасової зміни місця голосування;

3) особи, виборча адреса яких не міститься на тимчасово окупованих територіях, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їхнього голосування;

4) орган ведення реєстру зобов’язаний тимчасово змінити місце голосування та видати виборче посвідчення;

5) у випадку призначення повторної процедури голосування, переселенець зобов’язаний знову пройти вищезазначену процедуру.

Читайте також — Вибори президента: маємо трьох кандидатів-лідерів, поміж ними й буде боротьба — політтехнолог

Нагадаємо, ЦВК станом на 1 лютого зареєструвала 28 кандидатів на пост глави держави. Вибори президента призначено на 31 березня. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.

Фото Уніан