Справа Гандзюк: активісти аноонсують пікети біля АПУ і офісу "Батьківщини"

Справа Гандзюк: активісти аноонсують пікети біля АПУ і офісу "Батьківщини"

Сьогодні у Києві на вулиці Банковій біля Адміністрації президента України та о 19-00 та о 20-30 на вулиці Турівській біля офісу партії "Батьківщина" заплановані пікети щодо розслідування справи Катерини Гандзюк. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомив друг Катерини Гандзюк Родіон Шовкошитний
 
"Це організовує група "Друзі Катерини Гандзюк", до якої я в тому числі входжу. Всі акції організовувалися виключно цією групою. Це виключно друзі Каті", — повідомив Родіон Шовкошитний.
 
За його словами, мета пікету полягає в тому, щоб змусити виключити осіб, замішаних у справі, з лав БПП та "Батьківщини"
 
"Вимога до президента одна: виключити з його партії людей, яких батько Катерини і сама Катерина назвали замовниками вбивства — це Грищук і Гордєєв. До БЮТ буде вимога виключити з партії Мангера", — зазначив Родіон Шовкошитний. 
 
Зазначимо, 28 січня батько херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк заявив, що організатор вбивства його доньки співпрацював з партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером та партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим. 
 

Нагадаємо, в одній з лікарень Києва 4 листопада померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк. 31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Вона перенесла 11 операцій та перебувала в реанімації в Києві. Справа Гандзюк набула громадського резонансу і її кваліфікацію кілька разів змінювали: спочатку "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства). 20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Верховна Рада України вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

 
Слухати повну версію.