На Суспільному з'являються нові прямоефірні visual-студії

На Суспільному з'являються нові прямоефірні visual-студії

У Запорізькій, Кіровоградській філіях Суспільного та на Радіо "Промінь" запрацювали віжуал-студії, які мовитимуть у прямому відеоефірі на Facebook.

Про це повідомляє прес-служба Суспільного.

З 4 лютого Суспільне Запоріжжя представило програму "Між нами", у березні стартує програма "На часі", які можна буде дивитися онлайн  у Facebook.

За словами продюсерки філії Наталії Андреєвої, суспільне мовлення Запоріжжя вже має досвід роботи у телевізійному форматі, але наявна радіо не дозволяла інсталювати необхідну кількість техніки, яка б забезпечувала телевиробництво. Завдяки волонтерам та колегам із німецького суспільного "MDR" Суспільне Запоріжжя отримало сучасний радіопульт, який розмістили у колишній студії телебачення, і робота зі створення повноцінного visual-радіо відновилась.

"Нам сподобалося. Як і гостям, що приходили на ранкову радіопрограму "Вголос", адже тепер їхня інформація потрапила на всі платформи Суспільного і мешканці Запоріжжя могли самі обирати, з радіо, телебачення чи інтернету її отримувати", — сказала Андреєва.

Суспільне Кіровоградщини також почне транслювати з оновленої студії наживо не тільки радіоефір — на офіційну сторінку Українське радіо Кропивницький у Facebook найближчим часом додасться телетрансляція.

Як розповідає продюсерка Кіровоградської філії Суспільного Олена Кваша, роботи над новою студією тривали майже місяць — над створенням декорацій та оздобленням старої радіостудії філії працювала ціла команда: продюсери, інженери, режисер та оператор.

"За основу в дизайні взяли кольори Українського радіо, додали фото з гостями ефірів, зробили студійний годинник з логотипом Українське радіо Кропивницький. Також ми прагнули отримати "живий" фон. У цій студії є вікно, яке виходить на центральну площу міста, тому не використати таку особливість локації було б дивно. Ми здійснили всю необхідну роботу зі світлом, комунікаціями, декораціями і отримали той результат, який хотіли", — додала Олена Кваша.

Нагадаємо, що другий канал Українського Радіо — Радіо "Промінь" запустив віжуал-студію, пряма трансляція передачі "РанокПРО" вже доступна на Facebook-сторінці радіо. Як повідомляється, вперше за 53 роки існування радіо в оновленій visual-студії тепер можна не лише чути, а й бачити пряму трансляцію ефірів.