У березні на Prometheus стартує безкоштовний гарвардський курс з основ програмування

У березні на Prometheus стартує безкоштовний гарвардський курс з основ програмування

У березні на платформі "Prometheus" стартує безкоштовний онлайн-курс з основ програмування від Гарвардського університету. Про діяльність платформи "Prometheus" та докладніше про курс в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі" розповів співзасновник платформи Антон Сененко.

Ведуча:

Олена Бадюк

"Платформа ''Prometheus" існує 4 роки. Це вже понад 7 тисяч українських слухачів. Вона містить понад 100 курсів. До речі, там навчається більше жінок, ніж чоловіків. Як свідчить статистика, жінки ставляться більш відповідально до свого навчання. Десь 2 роки тому у нас запустилася перша версія гарвардського курсу, і він став надзвичайно популярним. Без досвіду та знань в ІТ-сфері його можна опанувати", — зазначив Антон Сененко.

Антон Сененко наголосив, що цей курс є одним з найпопулярніших курсів з основ програмування у світі.

"Гарвардський курс з основ програмування — це один з найпопулярніших курсів у світі і це найпопулярніший курс з основ програмування. Про його популярність свідчить те, що Єльський університет, замість своїх курсів основ програмування, для своїх першокурсників прийняв цей гарвардський курс, тобто курс свого університета-конкурента, до навчання", — прокоментував Сененко.

Він повідомив, що гарвардський курс стартує вже у березні.

"Нині стартує модернізована версія цього курсу. Команда “Prometheus" доклала багато зусиль, аби його адаптувати українською мовою до українських реалій. У березні він вже стартує. Також у великих містах, зокрема у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі, Вінниці, будуть стартувати офлайн групи підтримки, куди можуть звертатися слухачі під час проходження онлайн-курсу. Крім того, готуються курси також і для освітян", — сказав Сененко.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com