Тренер з біатлону порадив, як правильно обрати зимові розваги та види спорту

Тренер з біатлону порадив, як правильно обрати зимові розваги та види спорту

Заслужений тренер України з біатлону, віце-президент Федерації біатлону України Василь Карленко в ефірі Українського радіо в програмі "Жити краще" порадив, як правильно обрати зимові розваги та види спорту.

Ведучі:

Марина Кулікова, Оксана Маловічко

"Якщо ваше серце не лежить до зимових видів спорту, то краще ними не займатись. Проте, з іншого боку, треба спробувати той вид спорту, який ви найбільше полюбляєте. Наприклад, якщо ви любите дивитись чемпіонати світу з біатлону, то спробуйте біатлон", — зазначив Василь Карленко.

Василь Карленко зауважив, що, перш за все, потрібно визначитися, що вам до душі, а також обирати доступні види спорту.

"Щоб обрати вид спорту, по-перше, потрібно визначитися, що вам до душі. А потім знайдіть фахівців, які допоможуть вам спробувати, і тоді ви вже вирішите, чи будете ви цим займатись. Це стосується, насамперед, спорту великих досягнень. Загалом, для розваги та здоров’я треба обирати ті види спорту, які найбільш доступні, для яких є можливості. В Україні доступним є, наприклад, гірськолижний спорт, оскільки у нас є регіон Карпат, та області, в яких є сніг", — сказав він.

Він додав, що "спеціально себе загартовувати, щоб займатись гірськолижним спортом абсолютно не треба. Правильно побудоване тренування призводить до того, що спортсмен розімнеться, розігріється і ніколи не буде замерзати на трасі. Таким чином, саме тренування і є загартуванням".

Прослухати повну версію.

Фото — pexels. сom