У Києві пройдуть шоу-змагання з кіберспорту для молоді з інвалідністю

У Києві пройдуть шоу-змагання з кіберспорту для молоді з інвалідністю

Міжнародний благодійний фонд "Життя з надлишком" у березні проведе шоу-змагання з кіберспорту для дітей та підлітків з інвалідністю. Про це в ефірі "ДеньПРО" розповіла керівниця проекту Сніжана Доброва.

Ведучі:

Марія Сизон, Роман Рудський

Сніжана Доброва розповіла, що захід проходить вже утретє. Вперше такі шоу-змагання пройшли у 2013 році, до них долучилися понад 100 учасників.

"Дуже багато було саме учасників на візку. Тобто діти і молодь, які полюбляють кіберігри типу Dota, Counter-Strike, і яким складно приїжджати через певні обмеження, – пояснила організаторка. – Тому для них це був справжній крутий івент, можливість поспілкуватися з однодумцями, пограти в ігри і взагалі класно провести час".

Вдруге шоу-змагання з кіберспорту для молоді з інвалідністю відбулися у 2017 році.

"Що цікаво, в 2017 році ці змагання припали саме на день слабочуючих людей. І близько 50 учасників у нас були зареєстровані саме слабочуючих. Але все ж таки це не завадило їм брати участь у змаганнях. Ми долучили сурдоперекладачів до волонтерів, які допомагали їм брати участь у командних іграх", – поділилась організаторка.

Сніжана Доброва додала, що для України це унікальний івент. Він дає можливість дітям та підліткам з інвалідністю, які більшу частину свого життя проводять вдома, комунікувати з однодумцями та реалізувати себе.

"Саме такі люди далі можуть знаходити себе у програмуванні, у професійному кіберспорті. Наші шоу-змагання – це, окрім всього іншого, ще й можливість спілкуватися з професійними кіберспортсменами типу команд NAVI. У 2017 році приїздив кіберспортсмен Віталій Муха, а це один з переможців гри FIFA, і власне, вони з ним спілкувалися, отримували автографи, обмінювалися досвідом. Тобто вони бачать, що є можливість не просто сидіти вдома і грати в ігри, а рости", – підсумувала Сніжана Доброва.

Нагадаємо, 16 березня у кіберзоні Метрограду відбудуться шоу-змагання з кіберспорту для дітей і підлітків з інвалідністю. Його вже втретє організовує Міжнародний благодійний фонд "Життя із надлишком". У змаганнях можуть брати участь учасники віком до 35 років, які захоплюються комп'ютерними іграми.

Змагання будуть проходити серед таких ігор:
- Counter-Strike: Global Offensive
- Dota2
- HearthStone
- Quake III Arena
- FIFA 19
- StarCraft II: Wings of Liberty
- PlayerUnknown's Battlegrounds

Реєстрація для учасників, волонтерів та партнерів триває на офіційній сторінці заходу.