НАЗК тимчасово припиняє фінансування політичної партії "Опозиційний блок"

НАЗК тимчасово припиняє фінансування політичної партії "Опозиційний блок"

Національне агентство з запобігання корупції призупинило перерахування коштів з державного бюджету на фінансування політичної партії "Опозиційний блок" у І кварталі 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

За даними агентства, таке рішення було ухвалене через взаємовиключні вимоги представників партії "Опозиційний блок" та ухвалу Окружного адміністративного суду Києва.

"Від "Опозиційного блоку" до НАЗК надійшли листи з підтвердженням реквізитів окремого рахунку для отримання бюджетного фінансування та листи з проханням утриматися від перерахування розподілених коштів на цей же рахунок", — йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим Національне агентство, як орган, який здійснює державний контроль за законним та цільовим використанням політичними партіями коштів вважає, що наявні суперечності у листах представників політичної партії, а також надіслана копія суду щодо скасування рішення державного реєстратора про реєстрацію змін до установчих документів та відомостей про політичну партію "Опозиційний блок", є достатніми підставами для призупинення перерахування політичній партії коштів.

"Рішення прийняте до з’ясування та усунення політичною партією обставин, що зумовили призупинення перерахування коштів державного фінансування", — додали у НАЗК.

Як повідомлялося, Національне агентство із питань запобігання корупції у співпраці з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення контролюватимуть використання партіями і кандидатами рекламних бюджетів на телебаченні.