У Києві з 1 лютого почнуть працювати інспектори з паркування

У Києві з 1 лютого почнуть працювати інспектори з паркування

Починаючи з 1 лютого у столиці слід паркувати свій автомобіль з обережністю, адже на вулицях почнуть працювати перші 10 інспекторів з паркування, які стежитимуть за правилами парковки.

Поки це буде їх тестовий режим роботи, розповів Суспільному заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури – начальник управління (інспекції) з паркування Дмитро Рахматуллін.

"Таким чином буде виконано перший етап впровадження реформи у цій сфері. Через 2 місяці буде впроваджуватися другий етап, коли вже значно більша кількість інспекторів почне робити фотофіксацію й виписувати штрафи. Це дозволить уже в травні впровадити третій етап, коли інспектори й поліція зможуть приймати більш суворі рішення. Тоді застосовуватиметься евакуація припаркованого з порушеннями транспорту", — каже Рахматуллін.

Але, за його словами, спочатку Київрада має внести зміни до деяких міських положень і документів.

Нагадаємо, триває набір на посади інспекторів з паркування, вони інспектуватимуть вулиці, фіксуватимуть порушення правил зупинки, стоянки, паркування автомобілів у режимі фотозйомки (відеозапису) та виноситимуть постанови про адміністративні правопорушення за порушення правил паркування.

Як повідомлялося, 27 вересня 2018 року набув чинності закон про реформування сфери паркування транспортних засобів. Він передбачає створення законодавчого механізму відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом введення фото-, відеофіксації правопорушень, які стануть підставою для стягнення штрафів з порушників. Закон також передбачає значне підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Фото Інспекції з паркування