Прогнозується, що явка виборців зросте у всіх регіонах — Мисів

Прогнозується, що явка виборців зросте у всіх регіонах — Мисів

Прогнозується, що явка виборців зросте у всіх регіонах. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" повідомив заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів.

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталя Чорна

"Якщо ми говоримо про попередні президентські вибори, ми бачимо, що приблизно 60% населення брали участь у президентських виборах. Зазвичай саме президентські вибори більше мобілізують виборців, ніж парламентські. Ми можемо говорити про те, що явка цього року буде також високою", — зазначив Любомир Мисів.

За його словами, опитуваннях за січень свідчать про збільшення мобілізації виборців.

"У опитуваннях за січень ми побачили, що ще більше зросла мобілізація виборців. Це пов’язано з тим, що у цих виборах у нас беруть участь не тільки старі політики, а й нові, які мобілізують того виборця, який до цього часу не ходив на вибори. Тим більше, вони мобілізують молодого виборця, який до цього не ходив на вибори", — сказав він.

Заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" наголосив, що прогнозується зростання явки виборців у всіх регіонах.

"Захід та Центр будуть дещо більш активними у виборах, а Південь та Схід — менш активними. Це традиційна статистика.  Але прогнозується, що явка зросте у всіх регіонах", — додав Мисів.

Слід зазначити, що соціологічні опитування свідчать, що на грудень 2018 року 74% громадян мають піти на вибори.

Нагадаємо, ЦВК вже зареєструвала вже 26 кандидатів в президенти. Початок виборчого процесу оголошено з 31 грудня 2018 року, офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.

Прослухати повну версію.