Романцова: дипломатичні заходи Києва мають бути такими як офіційний демарш посла ЄС

Романцова: дипломатичні заходи Києва мають бути такими як офіційний демарш посла ЄС

Дипломатичні заходи мають бути такими, як офіційний демарш посла ЄС в Росії Маркуса Едерера, переконана виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" вона прокоментувала демарш дипломата через утримуваних в російській в’язниці українських військовополонених.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Офіційний демарш Маркуса Едерера — це єдине, що зможе спрацювати, оскільки ми всі розуміємо, що ніхто не хоче якогось воєнного тиску. Але дипломатичні заходи мають бути активні і мають бути ось такі. Вони мають бути показові. Вони мають бути публічні. Вони мають демонструвати спільну консолідовану позицію", — зазначила Олександра Романцова.

Нагадаємо, посол Європейського Союзу в Росії Маркус Едерер 30 січня здійснив офіційний демарш перед заступником міністра закордонних справ Росії Олександром Грушко через утримуваних в російській в’язниці українських військовополонених 

Як повідомлялося, 25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".

У січні російський суд продовжив арешт українських моряків до 26 квітня. 

Прослухати повну версію.