Минулої доби на Донбасі обійшлося без втрат — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі обійшлося без втрат — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, вісім разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, жодного військовослужбовця не постраждало.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, бойовики тричі застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Зокрема, у смузі дії оперативно-тактичного угрупування "Схід" окупанти обстріляли позиції українських військових з різних видів зброї в районі Павлополя, Мар'їнки та Новомихайлівки.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Північ" окупаційні війська
обстріляли позиції сил ООС з мінометів калібру 82 мм поблизу Кряківки, Попасної та Кримського, де бойовики, зокрема застосували зенітну установку ЗУ-23-2, встановленої на МТЛБ-У, яку українські військові знищили. Також бойовики з автоматичних гранатометів, стрілецької зброї та мінометів збстрілювали позиції військових в районі Хутора Вільного.

Українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню. За даними розвідки, 30 січня двох окупантів знищено, троє отримали важкі поранення.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Фото прес-центру ООС