Марунич: зниження норм використання газу може призвести до збитковості розподільчих компаній

Марунич: зниження норм використання газу може призвести до збитковості розподільчих компаній

Зниження норм споживання газу для домогосподарств, де немає лічильників, може призвести до безконтрольного використання газу споживачами і, як наслідок, до збитковості розподільчих компаній.

Про це в коментарі Українському радіо сказав співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

За його словами, зниження норм використання газу для споживачів без лічильників в інтересах людей, адже сплачувати потрібно буде менше.

"Але з іншого боку, ймовірно, що розподільчі компанії можуть потрапити в ситуацію, коли вони по факту відпустять більший обсяг газу, ніж його оплатять по нормам. Таке вже було, і це не є добре, оскільки в економіці розподільчих компаній з'являться чергові "дірки". На мою думку, кабмін трохи поквапився у передвиборній гонитві з цим рішенням, оскільки є проект постанови, він розроблявся в міністерстві енергетики, аби диференціювати норми споживання, зробити трохи більше взимку, менше — влітку", — констатував Марунич.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів вирішив повернути газову норму у 3,3 кубометра на людину для споживачів без лічильників. Під час засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що "люди платимуть справледиву ціну — 3,29 кубометра за людину".

Дмитро Марунич, фото із соцмереж